Akció!

Green Johanna (gyors)komposztáló

52.990Ft 49.990Ft

MOST BEVEZETŐ ÁRON!

A Green Johanna komposztáló más, mint a többi! 4-6 hónap alatt képes a félig zárt kialakításával lebontani minden konyha maradékot: még a főtt ételeket, csontokat, kenyeret és halat is! Egy hagyományos komposztálóba nem tehetnél ilyen konyhai maradékot, mert odavonzaná az élősködőket, de a Green Johanna a zárt szerkezete, a benne lévő magasabb hőmérséklet és tökéletes szellőzése szavatolja a biztonságot! Diszkrét megjelenésével tökéletes választás kiskertekbe!

Svéd gyártmány.

Raktáron, a szállítás időtartama 2-3 munkanap

Leírás

A termék 94 cm magas. Az alja 82 cm átmérőjű, a teteje pedig 54 cm. 9,5 kg.

Mit tud komposztálni a Green Johanna? 

A konyhából zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, kenyér, csontok, hal, leves, tojáshéj, kávé, teafilter, tojástartó, széttépett újságpapír, virágok és cserepes növények kerülhetnek bele. A kertből pedig fűnyesedék, levelek, ágak, gyomok, kéreg, fűrészpor és bármilyen más növényi rész. A nagy ágakat kisebbre kell vágni, hogy gyorsabb legyen a komposztálódás folyamata. 

Mit tegyél a Green Johannával? 

 1. Állítsd föl a kertedben egy árnyékos helyen, egy egyenes felületre, legyen az füves rész vagy talaj. Legyen minél árnyékosabb és minél közelebb a házhoz a könnyű használatért.
 2. Nyisd ki a tetejét és az első réteget ágaból vagy más durvább kerti anyagból hozd létre, 10-20 cm-ig. Ezt kövesse egy réteg fűnyesedék vagy más növényi rész, aztán egy réteg érett komposzt vagy föld. Ezután elkezdheted hozzáadni a konyhai lebomló anyagokat is.
 3. Fontos a kerti és konyhai hulladék rétegezése. A legjobb kombináció: egy adag kerti hulladék vagy föld és két adag konyhai maradék. A legjobb gyakorlat az az, ha egy adag konyhai hulladékot befedsz egy kerti réteggel, lehulló levelekkel, kis ágakkal. A szén-nitrogén aránya fontos a kertben, míg a fűrészporban rengeteg a szén, a hús és a hal a nitrogén-oldalt erősíti. További részletek erről a Green Johanna leírásában!
 4. Minden alkalommal, amikor új anyagot adsz hozzá keverd át és levegőztesd a felső réteget a Green Jhannához tartozó komposztáló pácával. Ez segít a mikroorganizmusoknak, hogy tegyék a dolgukat. Egyszer egy hónapban levegőztesd át a pálcával az egész komposzthalmot, hogy megakadályozd az összeeséstől. 
 5. Hogy folyamatos legyen a komposztálódás, tedd félre az őszi metszések ágait, a lehulló leveleket, hogy még télen is legyen utánpótlás. A Green Johannához rendelhető szigetelő burokkal, a “téli kabáttal” az egész éve komposztálás is megoldható!
 6. A körülményektől függően a komposzt 4-6 hónap alatt elkészül. Úgy fog kinézni, mint az erdei talaj, olyan szaga is lesz, tapintásra kellemes és porhanyós. A kész komposztföldet kihúzhatod  az alsó ajtókon keresztül, így a felső rétegek folytathatják a bomlást. Jobb, ha két Green Johannád van, mert az egyiket használhatod, míg a másik teljesen befejezi az érést. 
 7. Az elkészült komposztföldet szórhatod a fák, bokrok köré,használhatod a zöldséges ágyásban a talajba forgatva. Cserepes növényekhez a kerti talajjal keverve add. Ősszel a félkész komposztot a talajba áshatod, hogy növeld a szerves-anyag tartalmát.
 8. A talaj minőségének javítására, növényerősítésre semmi sem jobb, mint a házi komposztföld, ami a kerti és konyhai hulladékokból készül. 

EZ A GREEN JOHANNA

 • Egy egyedi félig zárt, meleg komposztáló rendszer Svédországból. Jól szellőzik, könnyű az elkészült komposzthoz jutni és a téli modellhez szigetelő burok van, amelyik megengedi a téli, így az egész éves komposztálást is.
 • A tetejével állítható a ventilláció és a hőmérséklet erőssége.
 • A kerek forma biztosítja, hogy nincsenek benne hideg sarkok, így egyenletes a komposztálódás.
 • A kúp forma biztosítja, hogy az anyagok nem ragadnak az oldalakhoz, mindig továbbcsúsznak  középpont felé – ezzel segíti a levegő mozgását a komposzt belsejében.
 • A felcsúsztatható ajtókkal nagyon könnyű hozzájutni a végeredményhez.
 • A komposzt alja 4-5 mm-es lyukakból áll, amitől a jó levegőzése megmarad, de kizárja a patkányokat, egereket és egyébb élősködőket. 
 • A komposzt pálca segíti a komposzt levegőztetését. Fából készül, és fém pengéi vannak, amivel jól át lehet mozgatni az lebomló anyagokat.

Ne dobd ki a terméket, komposztáld! A kidobott termékek több mint fele lebomló anyag, amelyiket komposztálhatjuk és feltölthetjük tápanyagokkal a kertünket!

A komposztnak a kertedben nem kell szemétdombnak lennie! A Green Johanna diszkréten teszi a dolgát a kertedben, és 4-6 hónap alatt kész komposztfölded lesz.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Green Johanna (gyors)komposztáló” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Post comment

You may also like…